Du behöver
- 1 st sparris liten burk
- lax ca 100 g rökt
- 4 st pain riche små
- 3 st ägg
- 3 msk grädde
- 1 dl riven ost
- 1 msk hackad gräslök
- salt och peppar
Garnering:
50 g stenbitsrom svart
gräslök
Ugn: 225°
Gör så här
1
Låt sparrisen rinna av. Dela dem eventuellt i mindre bitar. Strimla laxen.
2
Skär ett lock av varje bröd. Plocka ur det mesta av inkråmet. Fördela sparrisen i botten. Lägg laxstrimlorna ovanpå. Tryck till lite.
3
Vispa samman äggen med grädde, ost och gräslök. Krydda lätt med salt och peppar.
4
Ställ bröden i en liten, bakappersklädd långpanna. Fördela äggsmeten över dem. Dela lite på lax och sparris så att smeten kan rinna ner. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
5
Lägg en klick svart stenbitsrom på varje laxbåt och garnera med gräslök. Bjud genast.