Du behöver

  • 1 st sparris liten burk
  • lax ca 100 g rökt
  • 4 st pain riche små
  • 3 st ägg
  • 3 msk grädde
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk hackad gräslök
  • salt och peppar

Garnering:

50 g stenbitsrom svart
gräslök

Ugn: 225°

Gör så här

1
Låt sparrisen rinna av. Dela dem eventuellt i mindre bitar. Strimla laxen.

2
Skär ett lock av varje bröd. Plocka ur det mesta av inkråmet. Fördela sparrisen i botten. Lägg laxstrimlorna ovanpå. Tryck till lite.

3
Vispa samman äggen med grädde, ost och gräslök. Krydda lätt med salt och peppar.

4
Ställ bröden i en liten, bakappersklädd långpanna. Fördela äggsmeten över dem. Dela lite på lax och sparris så att smeten kan rinna ner. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

5
Lägg en klick svart stenbitsrom på varje laxbåt och garnera med gräslök. Bjud genast.