Du behöver
- 50 g jäst
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 250 g lätt crème fraiche
- 1.5 dl socker
- 0.5 tsk salt
- röd karamellfärg
- vetemjöl ca 17 dl
Det här behövs:
Gör så här
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Droppa i karamellfärg efter behag. Häll mjölkblandningen över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt creme fraiche, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev mera mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter. Baka ut till lagom stora bullar. Sätt ugnen på 225 grader, grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.