Du behöver
- 100 g smör
- margarin eller
- 0.5 dl lättströ
- 1 st ägg
- 2.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel mald
- 1 tsk nejlika mald
- 1 tsk ingefära mald
- 1 tsk kardemumma mald
Garnering:
mandelflagor
Ugn:
Gör så här
1
Rör fett och lättströ poröst. Tillsätt ägget och rör kraftigt.
2
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner det i smeten och blanda till en deg. Låt den vila kallt minst en timme eller över natten.
3
Forma runda bollar, som läggs på bakpappersklädd plåt. Tryck ner en mandelflisa i bollarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Den sockerersättning du väljer måste tåla upphettning. Läs noga på förpackningen! I våra recept valde vi Hermesetas lättströ som ger samma sötma som strösocker. 1 dl lättströ ersätter alltså 1 dl strösocker. I recepten kallas sötningsmedlet lättströ.