Du behöver

  • 100 g smör
  • margarin eller
  • 0.5 dl lättströ
  • 1 st ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel mald
  • 1 tsk nejlika mald
  • 1 tsk ingefära mald
  • 1 tsk kardemumma mald

Garnering:

mandelflagor

Ugn:

Gör så här

1
Rör fett och lättströ poröst. Tillsätt ägget och rör kraftigt.

2
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner det i smeten och blanda till en deg. Låt den vila kallt minst en timme eller över natten.

3
Forma runda bollar, som läggs på bakpappersklädd plåt. Tryck ner en mandelflisa i bollarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.


Kommentar:
Den sockerersättning du väljer måste tåla upphettning. Läs noga på förpackningen! I våra recept valde vi Hermesetas lättströ som ger samma sötma som strösocker. 1 dl lättströ ersätter alltså 1 dl strösocker. I recepten kallas sötningsmedlet lättströ.