Du behöver
- 200 g smör
- margarin eller
- 1 dl lättströ
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 0.5 tsk bakpulver
Smaksättning:
1 dl korinter
Ugn:
175°
Gör så här
1
Blanda de torra ingredienserna. Finfördela fettet i detta. Arbeta samman degen.
2
Arbeta in korinterna i degen. Forma till små kulor, som läggs på bakpappersklädd plåt. Tryck ett kors med en gaffel.
3
Grädda kakorna ca 20 minuter mitt i ugnen. Låt dem kallna på plåten. De går bra att frysa.
Den sockerersättning du väljer måste tåla upphettning. Läs noga på förpackningen! I våra recept valde vi Hermesetas lättströ som ger samma sötma som strösocker. 1 dl lättströ ersätter alltså 1 dl strösocker. I recepten kallas sötningsmedlet lättströ.