Du behöver
- 2 st ägg
- 1 dl lättströ
- 1 msk kokande vatten
- 2.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1.5 msk kakao
- 0.5 msk olja
- 1.5 dl lättmjölk
Till formen:
margarin
flagad mandel
Ugn:
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj och “bröa” en form, ca 1,2-1,5 liter, med mandelflagor.
2
Vispa ägg, lättströ och kokhett vatten så att smeten blir så luftig som möjligt.
3
Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med olja och mjölk.
4
Blanda väl och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Prova med en sticka. Kakan går att frysa.
Den sockerersättning du väljer måste tåla upphettning. Läs noga på förpackningen! I våra recept valde vi Hermesetas lättströ som ger samma sötma som strösocker. 1 dl lättströ ersätter alltså 1 dl strösocker. I recepten kallas sötningsmedlet lättströ.