Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 dl lättströ
  • 1 msk kokande vatten
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 msk kakao
  • 0.5 msk olja
  • 1.5 dl lättmjölk

Till formen:

margarin
flagad mandel

Ugn:

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj och “bröa” en form, ca 1,2-1,5 liter, med mandelflagor.

2
Vispa ägg, lättströ och kokhett vatten så att smeten blir så luftig som möjligt.

3
Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med olja och mjölk.

4
Blanda väl och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Prova med en sticka. Kakan går att frysa.


Kommentar:
Den sockerersättning du väljer måste tåla upphettning. Läs noga på förpackningen! I våra recept valde vi Hermesetas lättströ som ger samma sötma som strösocker. 1 dl lättströ ersätter alltså 1 dl strösocker. I recepten kallas sötningsmedlet lättströ.