Du behöver
- 125 g julskinka
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta liten
- 1 st röd paprika
- 1 st selleristjälk
- matfett
- 0.5 tsk socker
- 0.5 st burk krossade tomater
- salt och peppar
- färsk basilika
- 2 st tagliatelle port kokt
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Tärna skinkan ganska fint. Skala och hacka löksorterna. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och strimla sellerin.
2
Fräs löksorterna mjuka och glansiga. Tillsätt paprika och selleri. Låt dem fräsa med några minuter.
3
Tillsätt socker och tomatkross. Låt det småputtra 5-6 minuter. Tillsätt skinkan och låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad basilika. Servera kokt tagliatelle till.