Du behöver

  • 125 g julskinka
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 1 st röd paprika
  • 1 st selleristjälk
  • matfett
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 st burk krossade tomater
  • salt och peppar
  • färsk basilika
  • 2 st tagliatelle port kokt

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Tärna skinkan ganska fint. Skala och hacka löksorterna. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och strimla sellerin.

2
Fräs löksorterna mjuka och glansiga. Tillsätt paprika och selleri. Låt dem fräsa med några minuter.

3
Tillsätt socker och tomatkross. Låt det småputtra 5-6 minuter. Tillsätt skinkan och låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad basilika. Servera kokt tagliatelle till.