Du behöver
- 6 skiva lax beroende på storlek ca 200 g
- 2 st avokado mogna
- 200 g räkor med skal
- 0.5 dl crème fraîche
- 50 g ishavsrom
- 2 tsk pressad citronsaft
- salt
Räksallad:
200 g räkor med skal
5 cm gurka
rödlök eventuellt
1 näve blandsallad
Vinägrettesås:
0.5 dl matolja
1 tsk honung
pressad citronsaft
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Lägg en stor skiva lax eller två mindre i en liten skål eller kopp. Låt de hänga över kanten.
2
Skala avokadorna och ta bort kärnan. Skär dem i små kuber. Skala räkorna och skär dem i mindre bitar.
3
Rör samman avokado, räkor, crème fraiche, ishavsrom och pressad citronsaft. Smaka av med salt.
4
Fyll laxskålarna med räk- och avokadoröran. Vik laxsidorna över röran så att det blir paket. Täck paketen med plastfolie och låt dem stå i kylen tills de ska serveras.
5
Skala räkorna till salladen. Tärna gurkan fint. Skala och tärna löken fint. Dela sallaten i mindre bitar. Blanda samman allt.
6
Rör samman matoljan till såsen med honungen. Smaka av med pressad citronsaft.
7
Stjälp upp laxpaketen på portionstallrikar och toppa dem med räksalladen. Ringla över vinägrettesåsen.
8
Bjud gärna rostat bröd till.