Du behöver

  • 6 skiva lax beroende på storlek ca 200 g
  • 2 st avokado mogna
  • 200 g räkor med skal
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 50 g ishavsrom
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • salt

Räksallad:

200 g räkor med skal
5 cm gurka
rödlök eventuellt
1 näve blandsallad

Vinägrettesås:

0.5 dl matolja
1 tsk honung
pressad citronsaft

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Lägg en stor skiva lax eller två mindre i en liten skål eller kopp. Låt de hänga över kanten.

2
Skala avokadorna och ta bort kärnan. Skär dem i små kuber. Skala räkorna och skär dem i mindre bitar.

3
Rör samman avokado, räkor, crème fraiche, ishavsrom och pressad citronsaft. Smaka av med salt.

4
Fyll laxskålarna med räk- och avokadoröran. Vik laxsidorna över röran så att det blir paket. Täck paketen med plastfolie och låt dem stå i kylen tills de ska serveras.

5
Skala räkorna till salladen. Tärna gurkan fint. Skala och tärna löken fint. Dela sallaten i mindre bitar. Blanda samman allt.

6
Rör samman matoljan till såsen med honungen. Smaka av med pressad citronsaft.

7
Stjälp upp laxpaketen på portionstallrikar och toppa dem med räksalladen. Ringla över vinägrettesåsen.

8
Bjud gärna rostat bröd till.