Du behöver

  • 500 g strömmingsfilé

Lag:

1 dl ättiksprit 12%
1 l vatten
3 msk salt
1 tsk svartpepparkorn grovstötta

Sås:

1.5 dl gräddfil
1 dl lättmajonnäs
2 st vitlöksklyftor rivna
2 tsk honung flytande
1 msk citron pressad saft och 1 tsk rivet skal
0.5 dl örter blandade
2 krm salt
2 krm vitpeppar nymald

Dekoration:

50 g löjrom
dill

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Blanda ättiksprit, vatten, salt och svartpeppar. Rör om så att saltet löser sig. Ta bort skinnet och lägg filéerna i lagen. Låt stå i kylen över natten.

2
Låt filéerna rinna av i ett durkslag.

3
Rör samman gräddfil, majonnäs, vitlök, honung, citron, örter, salt och vitpeppar till såsen. Lägg ner strömmingsfiléerna och rör om så att sås och fisk blandas ordentligt. Låt stå kallt i kylen 1 dygn.

4
Lägg upp strömmingen på ett serveringsfat och dekorera med löjrom och dill.