Du behöver
- 3 st potatis
- 0.33 st purjolök skivad
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 2 tsk matfett
- 5 dl vatten
- 1 msk grönsaksfond konc
- 2 dl lättmjölk
- 1 krm salt
- 0.5 krm vitpeppar nymald
- 1 msk persilja hackad
- 1 st kidneybönor 200 g
Tillbehör:
25 g ärtskott
knäckebröd med mjukost
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skala och dela potatisen i bitar.
2
Fräs purjolök och vitlök i en gryta, så att det blir mjukt. Tillsätt potatis, vatten och grönsaksfond. Koka soppan under lock, ca 10 minuter tills potatisen är mjuk.
3
Tillsätt mjölken och smaka av med salt, peppar och persilja. Mixa soppan skummig, gärna med en stavmixer. Tillsätt de avsköljda bönorna och låt soppan bli het.
4
Strö över ärtskott vid serveringen. Servera knäckebröd med mjukost till soppan.