Du behöver

  • 3 st potatis
  • 0.33 st purjolök skivad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 tsk matfett
  • 5 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond konc
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm vitpeppar nymald
  • 1 msk persilja hackad
  • 1 st kidneybönor 200 g

Tillbehör:

25 g ärtskott
knäckebröd med mjukost

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och dela potatisen i bitar.

2
Fräs purjolök och vitlök i en gryta, så att det blir mjukt. Tillsätt potatis, vatten och grönsaksfond. Koka soppan under lock, ca 10 minuter tills potatisen är mjuk.

3
Tillsätt mjölken och smaka av med salt, peppar och persilja. Mixa soppan skummig, gärna med en stavmixer. Tillsätt de avsköljda bönorna och låt soppan bli het.

4
Strö över ärtskott vid serveringen. Servera knäckebröd med mjukost till soppan.