Du behöver
- 2 st gula lökar
- matfett
- 2.5 dl buljong
- salt peppar
- 250 g broccolibuketter
- 750 g potatis kokt
- 200 g cheddarost riven
- 4 st ägg
- 0.75 dl mjölk
- 0.75 dl mellangrädde
- 1 st mandelspån påse 35 g
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i en kastrull med lite matfett. Späd med buljongen. Krydda med salt och peppar.
2
Tillsätt broccolibuketter och låt allt småputtra 6-8 minuter. Ta upp broccolin och dela den i mindre bitar. Spara lökbuljongen.
3
Skiva den kokta potatisen och lägg hälften i en smord eldfast form, gärna med löstagbar kant. Strö över ca hälften av osten. Täck med broccolin och lägg resterande potatis över.
4
Vispa samman äggen med mjölken, grädden och lökbuljongen. Häll blandningen över potatisen. Strö över mandelspånen och resterande ost.
5
Grädda gratängen mitt i ugnen 30-35 minuter.