Du behöver

  • 5 st sillfiléer för inläggning

Lag:

1 dl ättiksprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
4 st kryddnejlikor
5 st kryddpepparkorn
1 st kanelstång
1 st apelsin strimlat skal
1 msk färsk koriander hackad
1 st rödlök skivad

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Tillsätt kryddnejlikor, peppar, kanel och apelsinskal. Låt lagen kallna helt i ett vattenbad.

2
Tillsätt koriander och skivad rödlök. Skölj av sillen och låt den rinna av.

3
Skär sillfiléerna i smala bitar och varva dem i en burk med koriander och lök. Slå lagen över sillen. Låt burken stå i kylskåpet i minst ett dygn innan sillen serveras.


Kommentar:
Om du använder salta sillfiléer, glöm inte att först låta dem ligga i rikligt med kallt vatten över natten. Låt dem rinna av i ett durkslag.