Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2.5 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 st äpple ca 4 dl finhackat
  • 2.5 dl valnötter

Fyllning:

1.5 dl äppelmos
2 dl vispgrädde

Garnering:

3 dl vispgrädde
chokladplattor
valnötter

Ugn 175°

Det här behövs för 10-12 bitar:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulver och kanel. Sikta ner det i äggsmeten. Rör till en jämn smet.

2
Hacka valnötterna. Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Rör ner valnötter och äpple i smeten.

3
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 25 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.

4
Låt kakan vila en stund i sin form innan den stjälps upp och får kallna. Dela kakan i tre bottnar.

5
Bred äppelmos över de två bottnarna. Vispa grädden och bred den över äppelmoset. Lägg samman bottnarna.

6
Vispa grädden till garneringen och bred den över och runtom tårtan.

7
Spritsa rutor på tårtan och lägg hackade valnötter i varje. Garnera med chokladplattor och marsipantomtar.