Du behöver
- 4 st ägg
- 2.5 dl socker
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 st äpple ca 4 dl finhackat
- 2.5 dl valnötter
Fyllning:
1.5 dl äppelmos
2 dl vispgrädde
Garnering:
3 dl vispgrädde
chokladplattor
valnötter
Ugn 175°
Det här behövs för 10-12 bitar:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulver och kanel. Sikta ner det i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
2
Hacka valnötterna. Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Rör ner valnötter och äpple i smeten.
3
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 25 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.
4
Låt kakan vila en stund i sin form innan den stjälps upp och får kallna. Dela kakan i tre bottnar.
5
Bred äppelmos över de två bottnarna. Vispa grädden och bred den över äppelmoset. Lägg samman bottnarna.
6
Vispa grädden till garneringen och bred den över och runtom tårtan.
7
Spritsa rutor på tårtan och lägg hackade valnötter i varje. Garnera med chokladplattor och marsipantomtar.