Du behöver

  • 7.5 dl hönsbuljong
  • 1.5 dl polenta
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 st sardeller burk
  • 0.75 dl parmesanost nyriven

Tillbehör:

laxfilé ca 250 g gravad i tunna skivor

Avokadokräm:

1 st avokado mogen
1 msk pressad citronsaft
1 dl kesella
1 tsk wasabi (japansk pepparrot)

Det här behövs för ca 12 port på buffébordet:

Gör så här

1
Koka upp buljong och salt. Tillsätt polentagrynen och låt det sjuda på svag värme under omrörning då och då, ca 6-8 minuter.

2
Finhacka sardellerna och riv osten. Rör ner det i polentagröten. Häll upp gröten i en form. Ställ det att stelna.

3
Mosa avokadon och droppa över lite pressad citronsaft. Rör samman avokadomoset med kesella och wasabi. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.

4
Skär polentan i lagom stora bitar, ca 5×5 cm. Klicka lite avokadokräm i mitten på varje bit. Rulla samman laxskivorna och ställ dem på avokadokrämen. Klicka ut lite kräm på laxrosen.