Du behöver
- 7.5 dl hönsbuljong
- 1.5 dl polenta
- 0.5 tsk salt
- 0.5 st sardeller burk
- 0.75 dl parmesanost nyriven
Tillbehör:
laxfilé ca 250 g gravad i tunna skivor
Avokadokräm:
1 st avokado mogen
1 msk pressad citronsaft
1 dl kesella
1 tsk wasabi (japansk pepparrot)
Det här behövs för ca 12 port på buffébordet:
Gör så här
1
Koka upp buljong och salt. Tillsätt polentagrynen och låt det sjuda på svag värme under omrörning då och då, ca 6-8 minuter.
2
Finhacka sardellerna och riv osten. Rör ner det i polentagröten. Häll upp gröten i en form. Ställ det att stelna.
3
Mosa avokadon och droppa över lite pressad citronsaft. Rör samman avokadomoset med kesella och wasabi. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.
4
Skär polentan i lagom stora bitar, ca 5×5 cm. Klicka lite avokadokräm i mitten på varje bit. Rulla samman laxskivorna och ställ dem på avokadokrämen. Klicka ut lite kräm på laxrosen.