Du behöver
- 300 g schalottenlök
- 3 msk vatten
- 1.5 krm timjan
- 3 st ägg
- 2 st äggulor
- 4 dl crème fraîche
- salt och peppar
Garnering:
200 g stenbitsrom
citron gräslök
Ugn: 150°
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg, ca 5 minuter.
2
Tillsätt vatten och timjan. Låt det småputtra på svag värme tills vätskan har kokat in, ca 5 minuter. Låt det kallna.
3
Vispa samman ägg, äggulor och crème fraiche. Rör ner löken och smaka av med salt och peppar.
4
Fördela smeten i 12 smorda små eldfasta formar. Ställ formarna i en liten långpanna med vatten i botten. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
5
Låt dem svalna i 20 minuter innan de stjälpes upp. Garnera med rom, citron och gräslök. Timbalerna är goda både ljumma och kalla.
Lökpuckarna passar också fint som entrérätt om du toppar dem med tunt skivat rökt kött.