Du behöver

  • 300 g schalottenlök
  • 3 msk vatten
  • 1.5 krm timjan
  • 3 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 4 dl crème fraîche
  • salt och peppar

Garnering:

200 g stenbitsrom
citron gräslök

Ugn: 150°

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg, ca 5 minuter.

2
Tillsätt vatten och timjan. Låt det småputtra på svag värme tills vätskan har kokat in, ca 5 minuter. Låt det kallna.

3
Vispa samman ägg, äggulor och crème fraiche. Rör ner löken och smaka av med salt och peppar.

4
Fördela smeten i 12 smorda små eldfasta formar. Ställ formarna i en liten långpanna med vatten i botten. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.

5
Låt dem svalna i 20 minuter innan de stjälpes upp. Garnera med rom, citron och gräslök. Timbalerna är goda både ljumma och kalla.


Kommentar:
Lökpuckarna passar också fint som entrérätt om du toppar dem med tunt skivat rökt kött.