Du behöver
- 2 st paprika gula eller orange
- 1 dl tomater krossade
- 0.5 st gul lök hackad
- 1 tsk färsk rosmarin hackade barr
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 0.25 st pepparfrukt urkärnad och finhackad
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 1.5 dl linser kokta
- 0.5 dl riven ost 17 %
Servera med:
1 dl matyoghurt
1 msk persilja hackad
Ugn: 225º
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skölj paprikorna och skär av ett lock på dem. Ta bort kärnorna.
2
Skär även av en bit på botten av paprikorna, så att de står stadigt i formen.
3
Koka tomatkrosset med lök, rosmarin, vitlök och pepparfrukt. Salta och peppra. Skölj av linserna i kallt vatten, rör ner dem i tomatröran och låt den sjuda 5 minuter. Smaka av.
4
Ställ paprikorna på ett smort ugnssäkert fat och fyll dem med linsfyllningen. Strö över osten och gratinera i ugnen, ca 10 minuter. Servera med matyoghurt blandad med persilja.