Du behöver
- 2 st squash gula eller gröna
- 2 dl bulgur (se anvisningarna på förpackningen)
- 4 st salladslökar skivade
- 2 tsk matfett
- 0.5 dl oliver skivade
- 1 st röd paprika tärnad
- 1 msk färsk mynta fint strimlad
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 1 dl matyoghurt eller turkisk yoghurt
- 1 dl riven ost 17 %
Ugn: 225º
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skölj och dela squashen på längden. Gröp ur en del av inkråmet och hacka det. Lägg squashskalen i en smord ugnssäker form.
2
Fräs lök och inkråm i matfett. Tillsätt oliver, paprika, mynta, salt och peppar. Rör ner bulgur och yoghurt. Smaka av.
3
Fördela fyllningen i skalen och strö över ost. Gratinera i ugn, ca 10 minuter. Servera med bröd. Om du vill ha kött, så smakar rökt skinka eller kassler gott till.