Du behöver

  • 2 st squash gula eller gröna
  • 2 dl bulgur (se anvisningarna på förpackningen)
  • 4 st salladslökar skivade
  • 2 tsk matfett
  • 0.5 dl oliver skivade
  • 1 st röd paprika tärnad
  • 1 msk färsk mynta fint strimlad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 1 dl matyoghurt eller turkisk yoghurt
  • 1 dl riven ost 17 %

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skölj och dela squashen på längden. Gröp ur en del av inkråmet och hacka det. Lägg squashskalen i en smord ugnssäker form.

2
Fräs lök och inkråm i matfett. Tillsätt oliver, paprika, mynta, salt och peppar. Rör ner bulgur och yoghurt. Smaka av.

3
Fördela fyllningen i skalen och strö över ost. Gratinera i ugn, ca 10 minuter. Servera med bröd. Om du vill ha kött, så smakar rökt skinka eller kassler gott till.