Du behöver

  • 750 g squash små
  • 250 g steklök
  • 250 g champinjoner färska
  • 1.5 st burk kokta borlottibönor eller andra kokta bönor
  • vatten + salt

Marinad:

2.5 dl vatten
2.5 dl olivolja
saft pressad av 2 citroner
1 st grönsaksbuljongtärning
0.5 tsk salt
timjan några kvistar färsk
6.5 st bladpersilja kvistar
4 st lagerblad
10 st vitpepparkorn
vitlöksklyfta ev 1 pressad
13.5 st svarta oliver

Det här behövs för ca 10-12 bufféport:

Gör så här

1
Ansa squashen och dela den på längden. Skär den i ca 6-8 cm långa bitar och dela dem på längden igen. Skala lökarna. Ansa svampen. Skölj bönorna och låt dem rinna av.

2
Koka upp vatten och lite salt. Lägg i squashen och låt den koka på svag värme några minuter. Tag upp den. Lägg ner lökarna och låt dem koka tills de är knappt mjuka. Tag upp dem. Lägg ner svampen och låt den koka några minuter. Tag upp den. Låt alla grönsakerna rinna av.

3
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en stor kastrull. Låt det koka upp. Tillsätt de förvällda grönsakerna och bönorna. Låt allt koka på svag värme ca 6-8 minuter. Låt det svalna. Tillsätt oliverna.

4
Täck grönsakerna och låt dem ligga och mogna i smaken i kylskåpet till nästa dag.