Du behöver
- rödbetor ca 800 g
- 2 st äpplen
- 1 dl ruccolasallad
- 4 msk matolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- citronsaft +1 msk pressad
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 msk hackad gräslök
- 1 dl valnötskärnor
Det här behövs för ca 8 port:
Gör så här
1
Skölj och borsta rödbetorna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
2
Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor.
3
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Stek äpplena lätt i lite matfett. Ringla över 1 msk citronsaft.
4
Vispa samman matoljan med vinäger, 1 msk citronsaft, salt och peppar.
5
Riv salladen i mindre bitar och varva den med rödbetor och äpple i en skål. Droppa över dressingen och rör om försiktigt. Strö över valnötter och gräslök.