Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 100 g chorizokorv
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st ägg
  • 1 msk potatismjöl

Tomatsås:

1 st gul lök
1.5 st vitlöksklyftor
1 pkt passerade tomater
0.5 tsk oregano
0.5 tsk basilika
salt och peppar

Rotfruktsbotten:

7.5 st potatis
2 st morötter
1 st palsternacka
1 bitar rotselleri ca 100 g
1 st purjolök
salt

Gratinering:

2.5 dl riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt utan att det får färg. Tillsätt passerade tomater, basilika, oregano, salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme ca 8-10 minuter. Smaka av.

2
Skala och skiva potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och purjolök ganska tunt.

3
Varva alla rotfrukterna och purjolöken med salt i en smord eldfast form. Häll över tomatsåsen och täck med aluminiumfolie.

4
Ställ formen mitt i ugnen ca 35 minuter.

5
Tärna korven ganska fint. Arbeta samman alla ingredienserna till köttfärsen under tiden.

6
Tag ut den halvfärdiga gratängformen och tag bort folien. Bred köttfärsen över och strö till sist nyriven ost ovanpå.

7
Ställ tillbaka formen mitt i ugnen och baka den färdig utan lock, ca 35 minuter till.