Du behöver

  • 12 st lasagneplattor fullkorn
  • 2 dl riven ost

Fyllning:

2 st vitlöksklyftor
2 st gula lökar hackade
4 st salladslökar skivade
1 msk rapsolja
1 kg tomater krossade
2 msk grönsaksfond konc
2 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar nymald
2 tsk basilika hackad
2 tsk mejram eller 2 msk färsk hackad
2 tsk timjan repad
2 tsk ketchup
1 st röd paprika i bitar
1 dl svarta oliver urkärnade och skivade
2 dl linser röda

Dekoration:

0.5 dl svarta oliver urkärnade och skivade

Ugn: 200º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs krossad vitlök, gul lök och salladslök i olja i en traktörpanna. Tillsätt tomatkross och grönsaksfond.

2
Salta och krydda med svartpeppar, basilika, mejram, timjan och ketchup. Låt koka upp och tillsätt paprika, oliver och linser. Låt såsen småputtra 5 minuter. Smaka av.

3
Smörj en ugnssäker form med olja. Lägg lite tomatröra i botten och lägg på ett lager lasagneplattor. Bryt bitar av plattorna så att de passar ugnsformen. Bred tomatröran över plattorna och fortsätt att lägga två lager till i samma ordning. Sista lagret ska vara tomatröra.

4
Strö över osten och grädda i ugnen, ca 25 minuter. Dekorera lasagnen med oliver och basilika. Servera med en sallad.