Du behöver
- 4 st ägg
- 2 msk vatten
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar nymald
- 2 tsk matfett
Sparrisstuvning:
1 st sparris 227 g
2 dl mjölk
1.5 msk vetemjöl
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymald
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Gör stuvningen först. Vispa mjölk och vetemjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och späd eventuellt med lite av sparrisspadet från burken. Låt sparrisbitarna rinna av i en sil.
2
Tillsätt sparrisen och krydda med salt och peppar. Smaka av. Låt allt bli genomvarmt.
3
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt vatten, salt och peppar. Slå sönder äggulorna med en gaffel. Vispa inte för mycket.
4
Hetta upp matfett i en stekpanna, gärna belagd. Slå äggsmeten i stekpanna och rör försiktigt här och där i smeten med en träspade. Omeletten ska vara lite krämig.
5
När omeletten har fin färg på undersidan, lägg stuvningen på halva omeletten och lägg upp den på serveringsfat genom att vinkla över ena halvan av omeletten och sedan tippa över den andra halvan.
6
Strö över hackad persilja och servera omeletten med en sallad.