Du behöver

  • 200 g ostronskivling
  • 200 g shiitake
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande margarin
  • salt och peppar
  • 75 g spenatblad
  • 1 kruka vattenkrasse
  • 1 st cocktailtomater liten ask
  • 1 msk pinjenötter rostade

Curryvinägrette:

1 msk rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm curry

Tillbehör:

bröd

Ugn: 150°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär svampen i bitar, hacka lök och vitlök fint. Stek i flytande margarin. Smaksätt med salt och peppar.

2
Skölj spenatbladen ordentligt. Blanda dem i en skål tillsammans med vattenkrasse och cocktailtomater som skurits i halvor. Lägg ner svampen och rör om.

3
Rör ihop olja, vinäger och curry till vinägretten. Fördela salladen på tallrikar. Strö över rostade pinjenötter och skvätt på en aning dressing.