Du behöver
- 200 g ostronskivling
- 200 g shiitake
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk flytande margarin
- salt och peppar
- 75 g spenatblad
- 1 kruka vattenkrasse
- 1 st cocktailtomater liten ask
- 1 msk pinjenötter rostade
Curryvinägrette:
1 msk rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm curry
Tillbehör:
bröd
Ugn: 150°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär svampen i bitar, hacka lök och vitlök fint. Stek i flytande margarin. Smaksätt med salt och peppar.
2
Skölj spenatbladen ordentligt. Blanda dem i en skål tillsammans med vattenkrasse och cocktailtomater som skurits i halvor. Lägg ner svampen och rör om.
3
Rör ihop olja, vinäger och curry till vinägretten. Fördela salladen på tallrikar. Strö över rostade pinjenötter och skvätt på en aning dressing.