Du behöver

  • 4 st salladslökar i skivor
  • 150 g minimajs och grön minisparris
  • 50 g champinjoner skivade
  • 1 msk olivolja
  • 7 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 1.5 dl lagrad ost riven

Dekoration:

0.5 st paprika tärnad

Ugn: grill 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs grönsakerna i olja ett par minuter i en stekpanna som tål ugnsvärme.

2
Vispa samman äggen lätt. Salta och peppra. Slå blandningen över grönsakerna och låt smeten rinna ner under grönsakerna. Stek på svag värme tills botten på frittatan blivit gyllenbrun.

3
Strö över osten och ställ in omeletten under grillelementet i ugnen tills ytan fått fin färg. Servera frittatan varm eller kall, skuren i bitar. Dekorera med orange paprika i tärningar.