Du behöver
- 4 st salladslökar i skivor
- 150 g minimajs och grön minisparris
- 50 g champinjoner skivade
- 1 msk olivolja
- 7 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 1.5 dl lagrad ost riven
Dekoration:
0.5 st paprika tärnad
Ugn: grill 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs grönsakerna i olja ett par minuter i en stekpanna som tål ugnsvärme.
2
Vispa samman äggen lätt. Salta och peppra. Slå blandningen över grönsakerna och låt smeten rinna ner under grönsakerna. Stek på svag värme tills botten på frittatan blivit gyllenbrun.
3
Strö över osten och ställ in omeletten under grillelementet i ugnen tills ytan fått fin färg. Servera frittatan varm eller kall, skuren i bitar. Dekorera med orange paprika i tärningar.