Du behöver
- 2 st schalottenlökar hackade
- 1 msk smör
- 1 l kycklingbuljong av fond
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl mellangrädde
- 300 g nässlor förvällda och hackade
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar från kvarn
- 1 msk färsk timjan eller körvel
Servera med:
4 st ägg kokta och halverade eller skivade rädisor
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs löken i en gryta med smör. Tillsätt hönsbuljongen. Låt koka upp.
2
Skaka samman vetemjöl och grädde. Blanda ner i buljongen och rör om tills det kokar. Krama ur nässlorna och lägg ner dem i buljongen.
3
Smaksätt med salt, peppar och timjan. Låt soppan bli het.
4
Servera i förvärmda sopptallrikar med ägg eller rädisor.