Du behöver

  • 2 st schalottenlökar hackade
  • 1 msk smör
  • 1 l kycklingbuljong av fond
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mellangrädde
  • 300 g nässlor förvällda och hackade
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar från kvarn
  • 1 msk färsk timjan eller körvel

Servera med:

4 st ägg kokta och halverade eller skivade rädisor

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs löken i en gryta med smör. Tillsätt hönsbuljongen. Låt koka upp.

2
Skaka samman vetemjöl och grädde. Blanda ner i buljongen och rör om tills det kokar. Krama ur nässlorna och lägg ner dem i buljongen.

3
Smaksätt med salt, peppar och timjan. Låt soppan bli het.

4
Servera i förvärmda sopptallrikar med ägg eller rädisor.