Du behöver
- 0.5 st litet blomkålshuvud
- 1.5 st morötter små
- 0.5 st purjolök
- 50 g sockerärter
- 50 g bladspenat
- 5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk vetemjöl
- 1.5 dl lättmjölk
Ost- och krasseröra:
75 g kesella lätt
0.5 dl västerbottensost riven, mager
0.5 st krasse ask
salt
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Rör samman kesellan med riven ost och krasse. Smaka av med salt.
2
Bryt blomkålen i buketter. Skala och skär morötterna i slantar. Ansa och strimla purjolöken. Dela sockerärterna. Skär den tinade spenaten i mindre bitar.
3
Koka upp vattnet med salt. Lägg i blomkål och morötter. Låt det koka ca 4-5 minuter. Tillsätt purjolök, sockerärter och spenat. Låt det koka i ytterligare några minuter tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka.
4
Häll soppan i ett durkslag och häll tillbaka spadet i grytan. Låt det koka upp på nytt. Rör ut mjölet med mjölken och vispa ner det i soppan. Låt soppan koka ca 3-5 minuter. Smaka av. Lägg tillbaka grönsakerna i soppan och bjud den tillsammans med ost- och krasseröran.