Du behöver
- 1 kg sparrispotatis
- 3.5 st morötter
- 2 st palsternackor
- 2 st paprikor
- 1 st squash
- 2 st gula lökar
- 3 msk olivolja
- 1.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar grovmalen
- 1.5 tsk basilika eller timjan
Ugn: 175°-225°
Det här behövs för 6-8 port:
Gör så här
1
Skrubba potatisarna och halvera dem. Skala morötterna och skär dem i ca 2 cm tjocka skivor. Skala palsternackorna och skär dem i tärningar. Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Tärna squashen. Skala och klyfta löken.
2
Lägg potatis och morötter i en liten långpanna. Ringla över lite olja och rör om så att allt blir blankt. Ställ in formen bredvid lammsteken 30 minuter innan köttet är klart så att potatis och morötter ugnsrostas samtidigt.
3
Tag ut formen och höj ugnsvärmen till 225°. Lägg palsternacka, paprika, squash och lök i formen. Krydda med salt, peppar och basilika eller timjan. Ringla över lite olivolja och rör om. Ställ tillbaka formen i ugnen och stek i ytterligare ca 15 minuter.