Du behöver

  • 300 g gravad lax eller regnbåge
  • 0.5 dl salladslök hackad
  • 1 msk dill hackad
  • 0.5 st peppar hackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar nymlad

Garnering:

75 g ruccolasallad
2 msk regnbågsrom
gräslök

Senapssås:

2 msk honung
1 tsk fransk senap
1 msk senap
1 tsk sherryvinäger eller äppelcidervinäger
1 dl rapsolja
1 krm salt
0.5 krm vitpeppar nymald

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Skär den gravade laxen skinn- och benfri. Skär den i små tärningar och lägg i en skål.

2
Tillsätt salladslök, dill och spansk peppar.

3
Salta och krydda med svartpeppar. Rör om så att fisken binder ihop.

4
Lägg rucolasallat på serveringsfatet. Ta ett mått och ställ på den gröna bädden, lägg laxröran i formen och tryck till.

5
Dekorera med 1 tsk regnbågsrom och några strån gräslök på varje puck.

6
Vispa samman honung, senap och vinäger till senapssåsen. Tillsätt oljan i en jämn stråle under kraftigt vispning. Smaksätt med salt och peppar. Servera såsen till laxtartaren.