Du behöver

  • 3 st smördeg plattor djupfryst
  • 1.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 st burk dillsill á 265 g
  • 0.5 st äpple
  • 2 st potatis små kokta kalla
  • 0.5 st rödlök
  • 3 st hårdkokta ägg
  • salt och peppar

Garnering:

3 st hårdkokta ägg
50 g kaviar svart
cocktailtomater röda och gula

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 9 port:

Gör så här

1
Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Skär varje platta i tre lika stora bitar. Lägg dem på bakpappersklädd bakplåt. Nagga dem med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen ca 15 minuter.

2
Rör samman gräddfilen med majonnäs. Låt sillen rinna av. Tärna den sedan ganska fint. Skär potatisen i fina tärningar. Skala och kärna ur äpplet. Tärna det fint. Skala och finhacka löken. Skala och hacka äggen. Rör ner allt i gräddfilsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ röran kallt.

3
Skär av ett lock på varje smördegskaka. Tryck till bottnarna lite så att du kan fylla dem med röran. Garnera med äggskivor, svart kaviar och dill. Skär tomaterna i mindre bitar och strö dem runtom läckergömmorna tillsammans med lite hackad dill.