Du behöver
- 3 st smördeg plattor djupfryst
- 1.5 dl gräddfil
- 0.5 dl majonnäs
- 1 st burk dillsill á 265 g
- 0.5 st äpple
- 2 st potatis små kokta kalla
- 0.5 st rödlök
- 3 st hårdkokta ägg
- salt och peppar
Garnering:
3 st hårdkokta ägg
50 g kaviar svart
cocktailtomater röda och gula
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 9 port:
Gör så här
1
Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Skär varje platta i tre lika stora bitar. Lägg dem på bakpappersklädd bakplåt. Nagga dem med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen ca 15 minuter.
2
Rör samman gräddfilen med majonnäs. Låt sillen rinna av. Tärna den sedan ganska fint. Skär potatisen i fina tärningar. Skala och kärna ur äpplet. Tärna det fint. Skala och finhacka löken. Skala och hacka äggen. Rör ner allt i gräddfilsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ röran kallt.
3
Skär av ett lock på varje smördegskaka. Tryck till bottnarna lite så att du kan fylla dem med röran. Garnera med äggskivor, svart kaviar och dill. Skär tomaterna i mindre bitar och strö dem runtom läckergömmorna tillsammans med lite hackad dill.