Du behöver
- 4 st ägg frukostägg
- 2 dl mellangrädde kokt och avsvalnad
- 1 krm salt
- 0.5 krm vitpeppar nymald
Garnering:
100 g lax strimlad
2 msk purjolök tunt skivad
0.5 krm svartpeppar nymald
Ugn: 175º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Smörj 4 cocotteformar med smör. Vispa samman ägg, avsvalnad grädde, salt och peppar. Fördela äggsmeten i formarna.
2
Ställ formarna i en ugnssäker form och ställ in formen i ugnen. Koka upp vatten och häll i formen, så att det når upp till hälften av cocotterna. Grädda äggroyalerna ca 20 minuter eller tills de har stelnat.
3
Ta ut formen och ställ cocotterna att svalna en stund. Dekorera med strimlad rökt lax, skivad purjolök och lite nymald svartpeppar.