Du behöver

  • 4 st ägg frukostägg
  • 2 dl mellangrädde kokt och avsvalnad
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm vitpeppar nymald

Garnering:

100 g lax strimlad
2 msk purjolök tunt skivad
0.5 krm svartpeppar nymald

Ugn: 175º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Smörj 4 cocotteformar med smör. Vispa samman ägg, avsvalnad grädde, salt och peppar. Fördela äggsmeten i formarna.

2
Ställ formarna i en ugnssäker form och ställ in formen i ugnen. Koka upp vatten och häll i formen, så att det når upp till hälften av cocotterna. Grädda äggroyalerna ca 20 minuter eller tills de har stelnat.

3
Ta ut formen och ställ cocotterna att svalna en stund. Dekorera med strimlad rökt lax, skivad purjolök och lite nymald svartpeppar.