Du behöver

  • 6 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 150 g broccolibuketter
  • 1 st purjolök skivad
  • 1 st potatis skalad och finriven
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 2 krm körvel eller persillade

Dekoration:

4 st broccolibuketter delade i bitar

Pepparrotstoast:

2 st pitabröd
4 msk pepparrotsost light
2 msk persilja hackad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp buljongen i en gryta.

2
Tillsätt broccoli och purjolök och koka grönsakerna mjuka. Mixa med mixerstav.

3
Tillsätt den rivna potatisen och koka en stund till under omrörning. Smaka av med salt, peppar och körvel.

4
Lägg ner broccolibuketterna för dekoration så att de blir varma före serveringen.

5
Värm pitabröden en stund i brödrosten. Dela bröden och bred på pepparrotsosten. Strö över persilja. Lägg samman och grädda i våffeljärn. Dela bröden på mitten och servera dem till soppan.