Du behöver
- 6 dl grönsaksbuljong av tärning
- 150 g broccolibuketter
- 1 st purjolök skivad
- 1 st potatis skalad och finriven
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 2 krm körvel eller persillade
Dekoration:
4 st broccolibuketter delade i bitar
Pepparrotstoast:
2 st pitabröd
4 msk pepparrotsost light
2 msk persilja hackad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka upp buljongen i en gryta.
2
Tillsätt broccoli och purjolök och koka grönsakerna mjuka. Mixa med mixerstav.
3
Tillsätt den rivna potatisen och koka en stund till under omrörning. Smaka av med salt, peppar och körvel.
4
Lägg ner broccolibuketterna för dekoration så att de blir varma före serveringen.
5
Värm pitabröden en stund i brödrosten. Dela bröden och bred på pepparrotsosten. Strö över persilja. Lägg samman och grädda i våffeljärn. Dela bröden på mitten och servera dem till soppan.