Du behöver

  • 1 st sötpotatis ca 500 g
  • 2 tsk citronolivolja
  • 2 tsk flingsalt

Kesoröra:

150 g keso naturell
4 st champinjoner skivade och frästa i lite matfett
1 bitar paprika i tärningar
0.5 st äpple i tärningar
2 msk purjolök finhackad
1 krm svartpeppar nymald
2 tsk färsk basilika hackad
1 krm salt

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Borsta sötpotatisen i vatten. Dela sötpotatisen i klyftor och lägg dem i ugnssäker form.

2
Pensla med citronolivolja och strö på flingsalt. Baka i ugn tills klyftorna är mjuka, ca 25 minuter.

3
Blanda samman kesoröran. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Ta bort det tjocka skalet från sötpotatisen innan den äts upp.