Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • 0.75 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk kalvfond konc
  • 1 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 1 msk gul lök riven
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 msk smör

Stekt lök:

4 st gula lökar skivade
vatten ca 1 dl
2 tsk smör

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda havregryn, potatismjöl, kalvfond och vatten i en bunke. Låt blandningen svälla i ca 10 minuter.

2
Tillsätt ägg, lök, salt och peppar. Lägg i köttfärsen och arbeta samman smeten tills allt är väl blandat. Fukta händerna med lite olja eller vatten och forma färsen till pannbiffar. Lägg dem på smörpapper.

3
Stek pannbiffarna i smör i en stekpanna, ca 3 minuter per sida. Håll biffarna varma under folie i en ugnssäker form.

4
Lägg löken i torr stekpanna och häll på vattnet. Låt vattnet koka bort under omrörning. Tillsätt smör och fräs löken tills den är vackert gyllene i färgen. Servera biffarna med stekt lök, ugnsstekta potatishalvor, lingonsylt och råkostsallad.