Du behöver
- 500 g blandfärs
- 0.75 dl havregryn
- 1 msk potatismjöl
- 3 msk kalvfond konc
- 1 dl vatten
- 1 st ägg
- 1 msk gul lök riven
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 2 msk smör
Stekt lök:
4 st gula lökar skivade
vatten ca 1 dl
2 tsk smör
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Blanda havregryn, potatismjöl, kalvfond och vatten i en bunke. Låt blandningen svälla i ca 10 minuter.
2
Tillsätt ägg, lök, salt och peppar. Lägg i köttfärsen och arbeta samman smeten tills allt är väl blandat. Fukta händerna med lite olja eller vatten och forma färsen till pannbiffar. Lägg dem på smörpapper.
3
Stek pannbiffarna i smör i en stekpanna, ca 3 minuter per sida. Håll biffarna varma under folie i en ugnssäker form.
4
Lägg löken i torr stekpanna och häll på vattnet. Låt vattnet koka bort under omrörning. Tillsätt smör och fräs löken tills den är vackert gyllene i färgen. Servera biffarna med stekt lök, ugnsstekta potatishalvor, lingonsylt och råkostsallad.