Du behöver

  • 9 st potatis
  • 1 st lök liten gul
  • 300 g lax rimmad i skivor
  • 2 msk hackad dill
  • 4 st ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm peppar

Garnering:

hackad dill

Inlagd gurka:

0.5 st gurka
4 msk pressad citronsaft
4 msk vatten
0.5 krm peppar
0.5 tsk salt
0.5 tsk socker
hackad persilja

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen tunt. Skala och skiva löken mycket tunt. Skär laxen i skivor. Strimla sedan laxskivorna. Hacka dillen fint.

2
Varva potatis, lök, lax och hackad dill i smord eldfast form. Börja och sluta med potatis.

3
Vispa samman äggen med mjölk och peppar. Häll äggstanningen över potatisen. Grädda mitt i ugnen ca 50-60 minuter eller tills potatisen är mjuk och äggstanningen har stelnat. Strö över hackad dill.

4
Skiva gurkan tunt, gärna med en osthyvel. Lägg gurkan i en skål. Blanda samman pressad citronsaft och vatten. Krydda med peppar, salt och socker. Häll dressingen över gurkan och strö hackad persilja ovanpå. Bjud gröna ärter, gurkan och smält smör till laxpuddingen.