Du behöver

  • 200 g köttfärs
  • 1 dl lättmjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm peppar
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 msk lök råriven gul
  • 2 tsk smält smör eller margarin
  • 0.5 tsk soja
  • squash ca 150 g
  • 1 st purjolök liten

Ugn: 200°

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Arbeta samman färsen med mjölk, salt, peppar, potatismjöl och riven lök. Arbeta färsen smidig, men inte mera.

2
Forma färsen till en ganska smal längd. Lägg den i en smord eldfast form. Blanda samman flytande margarin med sojan och pensla längden med det.

3
Stek färsen mitt i ugnen ca 30 minuter.

4
Ansa squashen och skär den i tärningar. Ansa purjolöken och skiva den. Lägg squashen i formen efter halva tiden och låt den steka med.

5
Koka purjolöken i lättsaltat vatten några minuter. Låt den rinna av och blanda samman den med squashen när färsen är klar.