Du behöver
- 200 g köttfärs
- 1 dl lättmjölk
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm peppar
- 2 tsk potatismjöl
- 1 msk lök råriven gul
- 2 tsk smält smör eller margarin
- 0.5 tsk soja
- squash ca 150 g
- 1 st purjolök liten
Ugn: 200°
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Arbeta samman färsen med mjölk, salt, peppar, potatismjöl och riven lök. Arbeta färsen smidig, men inte mera.
2
Forma färsen till en ganska smal längd. Lägg den i en smord eldfast form. Blanda samman flytande margarin med sojan och pensla längden med det.
3
Stek färsen mitt i ugnen ca 30 minuter.
4
Ansa squashen och skär den i tärningar. Ansa purjolöken och skiva den. Lägg squashen i formen efter halva tiden och låt den steka med.
5
Koka purjolöken i lättsaltat vatten några minuter. Låt den rinna av och blanda samman den med squashen när färsen är klar.