Du behöver

  • 900 g fläskfilé
  • matfett lite
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Ört- och vitlökstäcke

300 g champinjoner färska
matfett lite
2 st vitlöksklyftor
1 st persilja liten bunt
1 st basilika liten kruka
4 dl crème fraîche
2 msk tomatpuré
3 msk mango chutney
salt
1/2-1 krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Putsa fläskfilén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor.

2
Bryn dem gyllene runt om i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en eldfast form.

3
Ansa svampen och hacka den. Fräs den i lite matfett med pressad vitlök.

4
Hacka persilja och basilika. Blanda samman med svampfräset, crème fraiche, tomatpuré och mango chutney. Smaka av med salt, cayennepeppar och svartpeppar. Hit kan du förbereda.

5
Bred blandningen över filébitarna och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.