Du behöver

  • 400 g laxfilé skinnfri
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 tsk socker
  • saft och rivet skal av 1
  • matfett lite

Dilldressing:

2 dl matlagningsyoghurt
1 dl hackad dill
2 msk vatten
1/2-1 msk sweet chilisås
0.5 tsk salt
socker

Tillbehör:

blandad sallad
1 st cocktailtomater ask
800 g räkor med skal
1 st lime

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Skär laxen i kuber. Blanda salt, socker och rivet limeskal i en liten skål. Lägg ner laxkuberna och häll över pressad limesaft. Rör om.

2
Låt laxen stå 1-2 timmar och gravas.

3
Blanda samman matlagningsyoghurten med dill och vatten. Smaka av med sweet chilisås, salt och eventuellt lite socker. Låt dressingen stå kallt tills den ska serveras.

4
Riv salladen i bitar och halvera tomaterna. Skala räkorna. Hit kan allt förberedas.

5
Fördela sallad, tomater och räkor på portionstallrikar.

6
Stek laxkuberna i lite matfett några minuter. Lägg upp dem på tallrikarna och ringla över dressingen. Garnera med en limeklyfta. Bjud gärna ett gott bröd till.