Du behöver

  • 900 g lövbiff ca 10-12 skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk fransk senap
  • 11 skiva skinka rökt
  • 1 st ättiksgurka
  • 1 st lök liten gul
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st paprika liten röd
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 st porter flaska
  • 3 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning

Till såsen:

5 dl sky
3 msk vetemjöl
1.5 dl vispgrädde
1.5 msk soja
0.5 dl glögg
salt och peppar

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Lägg ut köttskivorna på arbetsbordet. Salta och peppra. Lägg 1 skinkskiva på varje och bred senapen över.

2
Hacka gurkan fint, skala och finhacka lök och vitlök, kärna ur och finhacka paprikan och hacka persiljan. Blanda samman allt hacket och fördela det på köttskivorna.

3
Rulla ihop rulladerna från kortsidan och fäst dem med tandpetare.

4
Bryn rulladerna gyllene runtom i lite matfett, några åt gången och lägg över dem i en stekgryta. Tillsätt porter, vatten och buljongtärning.

5
Låt allt koka på svag värme under lock ca 40-50 minuter. Tag upp rulladerna med hålslev. Sila spadet och mät upp skyn. Häll tillbaka det i grytan.

6
Rör ut mjölet i grädden och rör ner det i grytan. Tillsätt soja och glögg. Låt såsen koka under omrörning ca 5 minuter. Smaka av om det behövs mera glögg, salt och peppar. Lägg tillbaka rulladerna och låt allt bli genomvarmt. Bjud potatismos, gelé och kokta grönsaker till.