Du behöver
- 900 g lövbiff ca 10-12 skivor
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 msk fransk senap
- 11 skiva skinka rökt
- 1 st ättiksgurka
- 1 st lök liten gul
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1 st paprika liten röd
- 0.5 dl hackad persilja
- 1 st porter flaska
- 3 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
Till såsen:
5 dl sky
3 msk vetemjöl
1.5 dl vispgrädde
1.5 msk soja
0.5 dl glögg
salt och peppar
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Lägg ut köttskivorna på arbetsbordet. Salta och peppra. Lägg 1 skinkskiva på varje och bred senapen över.
2
Hacka gurkan fint, skala och finhacka lök och vitlök, kärna ur och finhacka paprikan och hacka persiljan. Blanda samman allt hacket och fördela det på köttskivorna.
3
Rulla ihop rulladerna från kortsidan och fäst dem med tandpetare.
4
Bryn rulladerna gyllene runtom i lite matfett, några åt gången och lägg över dem i en stekgryta. Tillsätt porter, vatten och buljongtärning.
5
Låt allt koka på svag värme under lock ca 40-50 minuter. Tag upp rulladerna med hålslev. Sila spadet och mät upp skyn. Häll tillbaka det i grytan.
6
Rör ut mjölet i grädden och rör ner det i grytan. Tillsätt soja och glögg. Låt såsen koka under omrörning ca 5 minuter. Smaka av om det behövs mera glögg, salt och peppar. Lägg tillbaka rulladerna och låt allt bli genomvarmt. Bjud potatismos, gelé och kokta grönsaker till.