Du behöver
- 100 g stora vita bönor kokta
- 100 g haricots verts förvällda
- 1 st rödlök i tunna klyftor
- 50 g shiitakesvamp skivad
- 200 g broccolibuketter förvällda
- 100 g minimorötter förvällda
- 1 msk olivolja
- 50 g ruccolasallad
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar nymald
Sås:
1.5 dl vatten
0.5 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
1 msk grönsaksfond konc
2 tsk fransk senap
1 msk citron pressad saft
4 st sardeller hackade
0.5 krm svartpeppar nymald
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Fräs grönsaker och bönor i olja i en stekpanna några minuter. Blanda med rucolasallat. Smaka av med salt och peppar.
2
Blanda samman vatten, mjölk, majsstärkelse och kycklingfond i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt fransk senap, citronsaft och sardeller. Servera såsen till den varma salladen.