Du behöver

  • 250 g lättkorv (7%)

Mos:

350 g potatis
200 g blomkål
0.75 dl lättmjölk
1 krm salt
0.5 krm vitpeppar nymald
1 msk persilja finhackad

Sås:

1 dl lagalätt eller Ljuva mat
1 msk senap skånsk

Vitkål- och morotssallad:

1 st vitkål klyfta
2 st morötter skalad
2 skiva ananas i egen juice

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Skala och dela potatisen i bitar. Skölj, ansa och dela blomkålen i buketter. Koka potatis och blomkål i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 10 minuter.

2
Häll av vattnet. Tillsätt mjölken och låt den bli varm. Stöt sönder blomkål och potatis med en potatisstöt eller använd en mixerstav.

3
Salta och peppra. Smaka av och tillsätt persiljan.

4
Vispa samman Kelda lagalätt och senap i en kastrull. Låt koka upp och smaka av om det behövs mer salt.

5
Ta bort skinnet på korven och skär den i skivor. Lägg den på en tallrik och värm i mikron 1-2 minuter eller sjud korvskivorna i en kastrull med buljong tills de blir varma.

6
Riv vitkål och morot på den grova sidan av rivjärnet. Blanda med bitar av ananas. Servera korven med mos, sås och sallad.