Du behöver
- 2 st paprikor stora
- 0.75 dl vatten
- 1 msk kantarellfond
- 1 msk tomatpuré
Fyllning:
1 st lök liten gul
100 g kantareller (eller 1 liten burk konserverade)
matfett lite
1 st vitlöksklyfta liten
1 st bönor (eller 3 dl kokta vita bönor)
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken fint. Ansa svampen och skär den i minde bitar.
2
Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt pressad vitlök och låt det fräsa samman någon minut.
3
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner dem i svamp- och lökröran.
4
Skär av ett lock på paprikorna och ta bort kärnorna. Fyll dem med bönröran. Ställ paprikorna i en liten kastrull och lägg på locken.
5
Rör samman vatten, fond och tomatpuré. Häll det bredvid paprikorna och låt dem sjuda under lock ca 15 minuter.