Du behöver
- 1 st bambuskott burk
- 2 st purjolök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st mangofrukt
- 200 g shiitake svamp
- 2 msk olja
- 2 dl mungbönsgroddar
- 2 msk saft från apelsin
- 2 msk kinesisk soja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk chili hackad färsk
- 1 nypa råsocker
- salt
Tillbehör:
ris
4 msk jordnötter
Till 4 port behövs:
Gör så här
1
Häll av bambuskotten och skölj väl. Skär purjolöken i bitar. Skiva vitlöksklyftorna och mangon. Dela svampen. Fräs alltsammans i olja. Tillsätt groddar.
2
Smaksätt med apelsinsaft, soja, vinäger, chili, socker och salt. Låt allt “fräsa ihop”någon minut. Strö över jordnötter.