Du behöver

  • 1 st bambuskott burk
  • 2 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st mangofrukt
  • 200 g shiitake svamp
  • 2 msk olja
  • 2 dl mungbönsgroddar
  • 2 msk saft från apelsin
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk chili hackad färsk
  • 1 nypa råsocker
  • salt

Tillbehör:

ris

4 msk jordnötter

Till 4 port behövs:

Gör så här

1
Häll av bambuskotten och skölj väl. Skär purjolöken i bitar. Skiva vitlöksklyftorna och mangon. Dela svampen. Fräs alltsammans i olja. Tillsätt groddar.

2
Smaksätt med apelsinsaft, soja, vinäger, chili, socker och salt. Låt allt “fräsa ihop”någon minut. Strö över jordnötter.