Du behöver
- 2 msk matlagningsyoghurt
 - 1 msk tandoorikrydda
 - quornfilé ca 200 g
 
Basmatiris:
                                                              1.5 dl basmatiris
                                                              2.5 st kardemummakapslar
                                                              2.5 dl vatten
                                                              2 krm salt 
Raita:
                                                                gurka                       ca 10 cm färsk
                                                              1.5 st lättyoghurt                       naturell
                                                                salt och peppar 
Ugn: 200°
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
                Blanda samman matlagningsyoghurten med tandooripastan. Bred blandningen på quornfiléerna och låt dem tina, ca 15 minuter.
            
2
                Koka under tiden riset med lätt bultade kardemummakapslar, och vatten och salt enligt förpackningens anvisningar.
            
3
                Skala och riv gurkan. Blanda den med lättyoghurt och smaka av med salt och peppar.
            
4
                Lägg quornfiléerna i en eldfast form och stek dem mitt i ugnen 6-8 minuter
            
5
                Servera qurnfiléerna med riset, raitan och eventuellt lite kokta sockerärter. Bjud gärna limeklyftor till.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






