Du behöver
- 1 st sats pajdeg
- 2 st palsternackor
- 2 st morötter
- 1 st purjolök
- 1 st fänkål liten
- 3 msk hackad gräslök
- 150 g gorgonzolaost
- 3 st ägg
- 3 dl mjölk
- salt och peppar
Ugn: 200°
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Klä en pajform med degen och nagga bottnen. Sätt aluminiumfolie runt kanten och låt formen vila kallt ca 15 minuter. Förgrädda pajskalet ca 12 minuter. Tag bort folien.
2
Skala palsternackor och morötter. Skär dem i slantar. Ansa och skiva purjolöken. Ansa och strimla fänkålen. Låt allt koka på svag värme i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Låt grönsakerna rinna av.
3
Lägg grönsakerna i det förgräddade pajskalet och strö över hackad gräslök och smulad ost.
4
Vispa samman äggen med mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över pajen och grädda mitt i ugnen 30-35 minuter eller tills pajen har fin färg och äggstanningen har “stannat”.