Du behöver

  • 1 st sats pajdeg
  • 2 st palsternackor
  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 1 st fänkål liten
  • 3 msk hackad gräslök
  • 150 g gorgonzolaost
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt och peppar

Ugn: 200°

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Klä en pajform med degen och nagga bottnen. Sätt aluminiumfolie runt kanten och låt formen vila kallt ca 15 minuter. Förgrädda pajskalet ca 12 minuter. Tag bort folien.

2
Skala palsternackor och morötter. Skär dem i slantar. Ansa och skiva purjolöken. Ansa och strimla fänkålen. Låt allt koka på svag värme i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Låt grönsakerna rinna av.

3
Lägg grönsakerna i det förgräddade pajskalet och strö över hackad gräslök och smulad ost.

4
Vispa samman äggen med mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över pajen och grädda mitt i ugnen 30-35 minuter eller tills pajen har fin färg och äggstanningen har “stannat”.