Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl vatten fingervarmt
- 2 msk matolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 6.5 dl vetemjöl
Fyllning:
1 st burk tacosås
15 skiva salami
oliver ca 30 urkärnade svarta
0.5 st paprika liten röd
oregano
200 g brieost
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degskål. Tillsätt vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt olja, salt och socker. Arbeta in mjölet, lite i taget tills degen är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
2
Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt. Dela degen i 15 lika stora bitar. Kavla ut varje bit till en rundel ca 8 cm i diameter.
3
Bred på ett lager tacosås, men inte längst ut på kanterna. Lägg på salami, oliver och hackad paprika. Strö över oregano. Skär osten i skivor och lägg ovanpå.
4
Lägg pizzorna på en bakpappersklädd plåt och grädda dem mitt i ugnen ca 8 minuter. Servera pizzorna varma eller kalla.