Du behöver
- 500 g köttfärs
- 0.75 dl havregryn
- 1.5 msk potatismjöl
- 2 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st paprika
- senap ca 1-2 msk svensk
- timjan några färska kvistar
Tillbehör:
ärter majs och paprika
Ugn: 175°-250°
Det här behövs för 4-5 port:
Gör så här
1
Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Häll över mjölken och låt det stå och svälla ca 10 minuter.
2
Kärna ur och tärna paprikan fint. Rör ner den tillsammans med färs, ägg, salt och peppar i havregrynsblandningen.
3
Klä en hålform med baconskivorna. Bred senapen över baconet i botten. Fyll på med färsen och jämna till ytan. Vik över ändarna på baconet.
4
Ställ formen i vattenbad i 175° varm ugn. Grädda kransen ca 50 minuter.
5
Höj värmen i ugnen till 250° och stjälp upp färskransen på eldfast fat. Ställ tillbaka den i ugnen och låt baconet få färg och bli knaprigt.
6
Fyll hålet i färskransen med tinade och värmda ärter, majs och morrötter. Bjud t ex klyftpotatis eller potatismos till.