Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 0.75 dl havregryn
  • 1.5 msk potatismjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st paprika
  • senap ca 1-2 msk svensk
  • timjan några färska kvistar

Tillbehör:

ärter majs och paprika

Ugn: 175°-250°

Det här behövs för 4-5 port:

Gör så här

1
Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Häll över mjölken och låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Kärna ur och tärna paprikan fint. Rör ner den tillsammans med färs, ägg, salt och peppar i havregrynsblandningen.

3
Klä en hålform med baconskivorna. Bred senapen över baconet i botten. Fyll på med färsen och jämna till ytan. Vik över ändarna på baconet.

4
Ställ formen i vattenbad i 175° varm ugn. Grädda kransen ca 50 minuter.

5
Höj värmen i ugnen till 250° och stjälp upp färskransen på eldfast fat. Ställ tillbaka den i ugnen och låt baconet få färg och bli knaprigt.

6
Fyll hålet i färskransen med tinade och värmda ärter, majs och morrötter. Bjud t ex klyftpotatis eller potatismos till.