Du behöver

  • 1 st ägg
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 2 dl lättmjölk
  • 0.5 krm salt

Fyllning:

1 dl couscous
0.5 st grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
1 st schalottenlök
2 msk koriander färsk hackad
2 msk basilika färsk hackad
1 st tomat
75 g skalade räkor

Tillbehör:

1 dl lättyoghurt
1.5 msk sweet chilisås

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Vispa samman ägg, mjöl, mjölk och salt till en klimpfri smet. Låt den stå och svälla en stund.

2
Grädda 4 tunna pannkakor gyllene på båda sidorna i en fettsnål teflonpanna.

3
Koka couscousen i vatten och buljongtärning enligt förpackningens anvisningar.

4
Kärna ur tomaten och hacka den. Skala och hacka löken. Rör ner lök, tomat, örter och räkor i couscousen.

5
Rör samman yoghurten med sweet chilisås och smaka av.

6
Fyll pannkakorna strax innan de ska ätas. Det går bra att värma dem i mikron när du har fyllt dem.