Du behöver
- 400 g squash
- 300 g tomater
- 1 st lök stor gul
- 400 g köttfärs
- 1 dl ris kokt kallt
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 tsk basilika
- 1 st ägg
- 1 dl parmesanost nyriven
- 2 dl ost riven med god smak
Ugn: 200°
Det här behövs för 4-5 port som ensamrätt
Gör så här
1
Ansa squash och tomater. Skär dem i skivor.
2
Skala och finhacka löken. Rör samman färsen med lök, kokt ris, ägg, salt, peppar och basilika.
3
Lägg ett lager squash- och tomatskivor i botten på en smord eldfast form. Fördela färsen över och täck med resterande squash- och tomatskivor.
4
Ställ in gratängen mitt i ugnen och grädda ca 20 minuter.
5
Blanda samman ostsorterna och strö det över gratängen. Ställ tillbaka gratängen mitt i ugnen och grädda i ytterligare ca 20-25 minuter.