Du behöver

  • 400 g squash
  • 300 g tomater
  • 1 st lök stor gul
  • 400 g köttfärs
  • 1 dl ris kokt kallt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk basilika
  • 1 st ägg
  • 1 dl parmesanost nyriven
  • 2 dl ost riven med god smak

Ugn: 200°

Det här behövs för 4-5 port som ensamrätt

Gör så här

1
Ansa squash och tomater. Skär dem i skivor.

2
Skala och finhacka löken. Rör samman färsen med lök, kokt ris, ägg, salt, peppar och basilika.

3
Lägg ett lager squash- och tomatskivor i botten på en smord eldfast form. Fördela färsen över och täck med resterande squash- och tomatskivor.

4
Ställ in gratängen mitt i ugnen och grädda ca 20 minuter.

5
Blanda samman ostsorterna och strö det över gratängen. Ställ tillbaka gratängen mitt i ugnen och grädda i ytterligare ca 20-25 minuter.