Du behöver
- 3 st squash
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 200 g bladspenat
- 1 st tomat
- 200 g skinka rökt
- salt och peppar
- 350 g keso
- 3 dl riven ost
- 1.5 tsk timjan
Ugn: 225°
Gör så här
1
Dela varje squash i fyra delar genom att först dela dem på längden och sedan halvorna på mitten. Lägg squashbåtarna i eldfast form och baka dem ca 15 minuter mitt i ugnen.
2
Skala och hacka lök och vitlök. Dela spenaten i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och spenat i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
3
Halvera tomaten och skrapa ur kärnorna. Tärna den. Tärna skinkan. Rör ner det i spenatblandningen och låt det fräsa samman några minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Tag ut squashen från ugnen och skrapa ur lite kött. Rör ner det i spenatblandningen. Fyll squashbåtarna med blandningen.
5
Rör samman keso med riven ost och timjan. Fördela det ovanpå båtarna.
6
Ställ formen mitt i ugnen och gratinera ca 20 minuter eller tills båtarna har fin färg.