Du behöver

  • 3 st squash
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g bladspenat
  • 1 st tomat
  • 200 g skinka rökt
  • salt och peppar
  • 350 g keso
  • 3 dl riven ost
  • 1.5 tsk timjan

Ugn: 225°

Gör så här

1
Dela varje squash i fyra delar genom att först dela dem på längden och sedan halvorna på mitten. Lägg squashbåtarna i eldfast form och baka dem ca 15 minuter mitt i ugnen.

2
Skala och hacka lök och vitlök. Dela spenaten i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och spenat i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.

3
Halvera tomaten och skrapa ur kärnorna. Tärna den. Tärna skinkan. Rör ner det i spenatblandningen och låt det fräsa samman några minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Tag ut squashen från ugnen och skrapa ur lite kött. Rör ner det i spenatblandningen. Fyll squashbåtarna med blandningen.

5
Rör samman keso med riven ost och timjan. Fördela det ovanpå båtarna.

6
Ställ formen mitt i ugnen och gratinera ca 20 minuter eller tills båtarna har fin färg.