Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2.5 msk kallt vatten

Fyllning:

1 st röd paprika
250 g champinjoner färska
1 st purjolök liten
1 tsk oregano
75 g salami
100 g fetaost i tärningar
2 dl riven ost
3 dl mjölk
3 st ägg
salt peppar

Ugn: 200°

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga bottnen och ställ den kallt ca 20 minuter.

2
Kärna ur paprikan och strimla den. Ansa svampen och skiva den. Ansa och strimla purjolöken. Strimla salmin.

3
Fräs paprika, purjolök och svamp i lite matfett tills all vätska har kokat in. Krydda med oregano.

4
Lägg de frästa grönsakerna i botten på pajskalet. Fördela salami och fetaost över. Strö riven ost ovanpå.

5
Vispa samman äggen med mjölk, salt och peppar. Häll det över pajen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.