Du behöver

  • 1 kg squash
  • 500 g tomater
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 1 tsk oregano
  • 250 g halloumiost
  • saft av 1
  • 3 msk olivolja
  • oliver ca 25 svarta

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj och ansa squashen. Skär den i mycket fina stavar. Koka squashen mjuk i lättsaltat vatten ca 3-5 minuter. Häll bort vattnet och ringla över olivolja.

2
Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna dem fint. Skala och finhacka vitlöken. Skala och hacka löken.

3
Fräs löken i lite matfett tillsammans med vitlöken så att den blir mjuk och glansig utan att få färg. Tillsätt tomathacket och låt allt fräsa samman några minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.

4
Tillsätt squashen och låt allt fräsa samman under omrörning tills allt är genomvarmt. Håll det varmt.

5
Skär osten i skivor. Ringla över pressad citronsaft. Stek ostskivorna gyllene på båda sidorna i lite olivolja.

6
Lägg upp squashen och toppa med osten. Bjud oliver till.